Saturday, 26 November 2011

☯ i wanna tell you something

nampak tak ! nampak tak ! awesome .orchid betul-2 nak zara jadi kawan orchid .sebab orchid rase orchid sangat perlukan die sbg teman orchid kelak .entah , tertarik gile ngan cara die berkata-kata .huhuhu .are you ready ?!! lets start the movie .hahaha


okay-2 firstly ..assalamualaikum .kalau nak tahu orchid lah peminat movie twilight saga ..korang mesti tahu kan .yelah  ..cerita tu kan best gilo .tak tgk , rugi tau .so , kalau taknak rugi . cepat-2 lah cari sume movie tuu .coming soon plak title die breaking dawn . .bad news nye , tu title terakhir utk sume episod-2 sblum nie . . oleh itu saya orchid mmg teringin sangat nak tgk . .encik zaki . . bawak saye yea ? ;)


hurm .ari ahad memang membosankan bagi aku .sebab kedai tak banyak bukak .stuck in home make me crazy .god !

im gonna leave now .see you soon . thanks for ur support . =,=

its begin .

sejak kebelakangan nie ,aku dah taknak pikir benda2 remeh nie .benda2 remeh nieh lah permulaan sesuatu pekara yang menyakitkan .
okayy . sekarang nie aku asyik gaduh je ngn die .taktahu kenapa .mungkin ade silapnye .malas nak tahu .aku pun dah berubah . mungkin .sebab , ape yang aku buat sejak kebelakangan nie , ade je yang tak kena .

23 november hari tuh , cukup 10bulan kiteorang couple . dah lame rupenye aku kongsi segala suka duka aku ngn die . tapi aku dapat rase antara kiteorang masih lagi takde keserasian . masing-masing masih ego . sudah lah ,aku akan cube perbaiki ape yang terjadi dalam hubungan kiteorang . sebab aku sayang kat kau .iloveyou

Saturday, 12 November 2011

nama die Zara ♦

tersangat comel kan die .suke ngn die tahu .die baek .sporting . happy go lucky .yang penting nak sangat buat die jadi kawan rapat . tapi tulah , harap dia sudi ♥   die sebaya orchid tau .macam tak percaya plak umur die 15 .ingatkan senior orchid . sebab muke die matured . awesome !

hari tuu ade intai blog die tau .rupa-2nye die stay kat vietnam .aduhh , jauhnye . dah rase macam nak pegi sane dan jumpe die .nak tengok , borak ngan die depan-2 .mesti seronok kan .aww :) teruja tau kawan ngn die sebab orchid tengok muke die pun orchid tau die mesti sorg yang tersangat baek . ZARA NAK SANGAT KAWAN DENGAN AWAK . bile Zara nak blek malaysia niee .rindulah .*macam dah pernah jumpe plak .orchid  belum belum . ;)

hehe . klah .takmao cakap banyak-2 .yang penting orchid nak sangat jumpe die ♥ iloveyoudear

Sunday, 6 November 2011


hah ! today is monday .holiday :) dah lame tak update .sebab takde story ! bosan gilee .melayan kucing di rumah jew.kadangkadang jadi sawan depan lappy .gara gara maen game .the house of the dead .mak bebel banyak kali pun tak dengar .sorry mum . makan pun dah tak terurus .kejap makan .kejap tak makan .zaki pun asyik marah orchid sebab tak makan .sorry dear :) .yang penting rendang mak tak bleh tahan ,tengok je rase nak mkan *walaupun dah makan td .esok sekolah ehh ? malas gilo nak pegi esok .taktahu lah nak pegi ke tak .kalau pegi bukan ade apape pun .kalau tak pegi plak sume orang akan marah .pening .orchid plak asyik malas nak mandi .ape nak jadi nie !
stop it lah .tak tahu kenapa sekarang dah jadi mental macam nie .aduss .menunggu result PMR nie memang mendebarkan .orchid nak 8A .doakan ekk .thanks a lots .

k.dah .sampai disini je .bye ! 

Wednesday, 26 October 2011

gosh, i got an accident !

wallawehh ! kesakitan masih terasa lah .hari nie hari ketiga selepas accident hari selasa kemarin .pergh .rase nak menangis jeh .takmao naek motor lagii . *yea yea je .dah baek nanti mesti naek balek .nak tahu camne kejadian menyakitkan nie boleh berlaku ? haha .okayy orchid cerita ~
mak suruh orchid ngn adek pegi rembau ,masukkan duet untuk k.ngah .pastu hantar kueh conflkes .mase dalam perjalanan tu .ade lah seorang makcik nie depan kiteowg .naek motor gak .bawak macam siput .tbe2 die boleh brek emergency .ape agy ,orchid pun terpakse lah brek emergency jugak .
prekk! hamik kau .brcalar kaki ,lutut , bahu and siku kiteowg .tergelincir sebelah kiri .naseb baek kiri .kalau kanan .menangis tak berlagu lah .yang menjadi tande tanye .makcik tu .bleh pandang dan blah macam tu jeh .lansung tak tengok kecederaan kiteowg .pergh ! bapak kejam .#agaknye die ingat kiteowang takde pape kowt .agak2 argh .teruk kowt kiteowg jatuh .
disbbkan kat situ takde sape sape.orchid takleh buad pape argh .angkat motor pastu kiteowg pegi klinik .kalau tunggu lame lame takut kuman melarat .dgn kepala rase nak pitam .orchid tak peduli dah semua tu .yang penting luka luka semua di ubati .huhuhu .
sampai je kat satu simpang nie .hurgh .betul betul tak boleh bawak dah motor nie .orchid pegi masjid dekat area situ .adek pun call zaki .mintak die tolong antr kiteowg pegi klinik .
naseb baek die takde keje mase tu .so , die lah yang bersusah payah tolong antar kan kiteowg pegi klinik .sampai je klinik .tak tahu plak doktor die pegi mane .hamik kau .15 minit bagi salam .akhirnya seorang doktor perempuan muncul ~ .hehe .dah siap cuci luka isi ubat semua .hujan plak .terpakse tggu hujan berhentilah .hujan dah renyai je .kiteowg pun terus pegi rembau .masukkan duet untuk k.ngah .menangislah mase nak bawak motor tu .sebab sume luka luka tu .tak di balut .dan hujan masih turun .tapi tak lebat lah .pergh ! saket siot .terpakse gak tabahkan hati .haha .
hurm ,sampai jeh umah .mak plak tanye macam macam .memanglah .risau ngn puteri kesayangn .hehe .

malam pertama
tak dapat tido .saket gile .argh ! kesian orchid kan ? .tapi nak buad macam mane .orchid tak mintak pun sume nie .dah jadi nak buad macam mane kan .
malam kedua
saket berkurangg .hehe ~ nak tahu sebab ape ? sebab ade ubat penahan saket .smalam takde sebab tu saket gilos tu .si baek hati tu yang belikan .sape lagi kalau bukan zaki . die baek kan ? haha ♥ iloveyou .

sudah lah .mase untuk isi ubat .bye !

Sunday, 23 October 2011

penat dan membosankan .

hari nie saya banyak sangat buad keje .sebab ade kenduri .berdekatan @rembau negeri sembilan .bukan rumah sape sape pun .gedik je nak tolong .tapi kenduri tu memerlukan bantuan saya ape .sebab kalau takde saya ,sape nak kutip pinggan mangkuk yang bertaburan atas meja ,kalau takde saya juge ,sape nak tolong lap kan meja ,lipat alas meja tu .(poyo rajen) .

petang ? 8) .*phone #3310 berbunyi ONE MESAGES RECEIVE .

.PUTRI : dijemput hadir ke rumah saya pada jam 3 .sila confirm kan kehadiran anda
.reply :ade ape kat rumah wak ?
.PUTRI : birthday party .
.reply : wait for me . :)

makan sebanyak mungkin kat situ .sume ade .tak pikir gemuk dah .haha .PERUT JIN . kenyataan mengakulah .
sampai umah jam 630 petang .mandi mandi dan tidoo .

itulah rutin harian saya pada hari ini .bosan gilos ! nak aiskrim la .bile dapat pegi ice room nie .mak ! nak pegi ice room .jomlahh .hee~

bosan ! malas nak tulis bebnyak .takde yang special pun hari nie .bye !

Thursday, 20 October 2011

terkedu di pagi hari :')

ouch ! wake up ! wake up ..*my lovely hubby dah membebel pagi pagi . haha .hari nie tak pegi skolah kenapa kejut sayaa ? haha

hari nie ape story ? nothing special .membuta jehh .mane tak si die membebel pagi pagi .hehe
agak awal bangun tadi .pukul 10 .tuu pun sebab terkejut lepas die bagi messages *JIWANG .hehe
mesej ape ? huhu .secret lahh .between me and him only .aktiviti hari nie ? *kemas ruang tamu ,kemas bilik ,kemas toilet ! thats all ..penat giloss .haha .keje sikit jew tapi penat macam orang keje mengecat satu rumah .hurm .bile dah takde keje .terbaring atas katil jew membuat saya jadi rindu dekat si die .orchid rindu zaki ! .huhu .nak jumpe kamoo .

 makan ape hari nie ? tengahari ~simple sangat .tapi mengenyang kan .membuat perut yang kosong nie penuh kembali .haha .teringin nak buat kuih cornflakes lorh .sedap resepi kuu .mahu tahu ape resepi nye .tak boleh ! rahsia keluarga puan siti hawa :) hee . hurm .

malam plak .takde benda nak buat .so , tengok tv .mesej ,makan and buat lawak sorang2 .haha .giloss ! cukuplah .malas nak tulis bebanyak .bosan !

sudahlah .malas nak membebel kat sini .cukuplah sampai disini .saya norashima isa ingin mengundur diri .bubye !!

Tuesday, 18 October 2011

gile gile !

bangun je dari tido .jam ? hruhh. baru pukul 9 .bosan ! bosan ! (memang suke bangun lambat)tak payah persoalkan .kuar je dari bilik .*mak : dah sehat ? .tersenyum macam kerang busuk .pandang toilet  ^,^ hampaa .malas berleluasa .mandi pun malas ? haha .bese lahh .si die mahu jumpe petang nie .jumpe die tak yah mandi lah .haha .merepek !

boomm ! tarik selimut .sambung tidoo .

*dingdong :phone #3310 berbunyi .haha .ONE MESSAGE RECEIVES .

.myguy. : anje !
.replay : sayangg ..
myguy. : bangunnn mandiii .
.replay. : yelahh .

dah sampai rembau .tunggu si die dengan mood yang baik .haha .
sampai je si die .ehh ,dah lame sampai .katenye sambil tersenyum .@nasib baek pandai pujuk .kalau tak dah lame .blah ! hehe .tak baik buat macam tuu .huhu .bukan semua orang boleh tepati mase :)

jumpe untuk sekejap .borak benda pelik .tak payah tahu .

*dingdong ! .takpayah tahu bunyi apee .hee .

.suhaila. : kat mane ?
.reply. : jumpe pakwe .nape ?
.suhaila. : nak jumpe kau .
.reply. : baeklah .jumpe aku kat libary .bubye :)

dah jumpe suhaila .pinjam motor zaki kejap .brom brom ~ laju gile .macam mat rempit takde lesen .haha .
#gedebuk ! hambek kau .jatuh .kan dah saket kaki niee .camne nak main futsal ? ergh .abeh moto pakwe aku ...balek jew umah .

urmm ! terasa semua kesakitan di kaki , tangan .semuanye lah .aduhh ! makk tolong saya .cukuplah sampai di sini .buat cukup syarat je post kali nie .enough !

sekian dari saya norashima isa :)

Sunday, 16 October 2011

saya mahu mintak maaf .

hurm .bukan ape .tak pernah terlintas di hati nie nak buat kmu terasa cume kadang2 .kite tak sedar ape yang kite buat . mungkin ade kata kata aku yang meluka kan kamu .mungkin ade perbuatan aku yang meluka kan kamu . seriuosly ,tak pernah sengaja . nak bagitahu kamu yang aku nie serba salah sangat sebab dah buat kamu macam tuu . teringin nak berbual ngn kamu lame2 tapi takde kesempatan .teringin nak cerita masalah aku kat kamu .tapi tak kesampaian .aku taknak antara kamu dan si die akan timbul satu konflik .aku taknak korang bergaduh hanya pekara remeh . aku TAKNAK .walau pape pun aku nak mintak maaf sebab dah buat hati kamu terasa dengan semua yang aku buat kebelakangan ni .

seikhlas hati saya norashima isa ;-(

aku sayang korang !!

*harap sangat entry kali ni di bace oleh orang yang aku tuju .

mulanye saye nak mintak maaf kat awak *siti nurazlina* my only lovely friend .

sbb , sejak aku ade die aku banyak abaikan kau .aku terkilan sangat dengan ape yang aku buat .aku baru sedar bile terbace status kau kat facebook .aku sedih sangat sebab aku dah buat kau macam tuu .aku dah terpengaruh dengan ape yang ade di depan mata .aku sayang kau nana . aku tak sanggup khilangan kawan mcm kau .tapi , dengan ape yang aku dah buat .aku malu nak mintak maaf .aku malu sangat . kenapa aku sanggup buat kat kau macm tuu . aku terlalu sedih sampai aku menitiskan air mata bile bace status kau tuu . sumpah aku sayang kau .

*dear siti nurazalina ..aku nak mintak maaf kat kau ..aku harap kau dapat maafkan aku ...

serba salah di hati membuat aku termenung untuk bberapa kali . malu yang berleluasa membuatkan aku menjadi seorang yang pendiam .saya norashima isa sayang kan awak siti nurazlina :)

Friday, 7 October 2011

copy :) "semoga bahgia"

GF : kite maen satu game nak tak ?
BF : game ape ?
GF : macam ni , esok awak tak yah text ,call saye or pape yang berkaitanlah, saye pun buat macam tuu kat awak, okay ? kite tengok sape yang menang
BF :okay !

esoknye, si BF terpakselah tahan rindu dekat GF . mengenangkan ini satu permintaan..BF cube tabahkan hati


keesokkan harinye...si BF call si GF tapi tak berjawab .so ,si BF pegi ke rumah si GF...di luar rumah...ramai orang...BF mule rase  pelik then terus masuk rumah...

sekujur tubuh terbaring kaku di tengah rumah dan tubuh itu adalah jasad si GF yang dah meninggal...mak si GF pun bagi surat dekat BF...

surat bertulis...

:b.........semalam awak dapat hidup tanpe saye...saye pasti esok dan seterusnye pasti awak dapat hidup bhagie tanpe saye...LOVEYOU....



(= sekian =)

dari saye orchid shimata ...

Sunday, 18 September 2011

i will miss you dear !!

dah tgk calendar ? haih .calendar make me crazy ! it can make me scream like a devil witch . cause calendar remind me to PMR thats around the conner .wahhhh ! makk help me .i not ready with all the subject .korang ! orchid nak 8A .please pray for me :) thanks yaa .firstly , wanna say .lepas nih orchid dah tak dapat update blog slalu mcm ni .i need a focus to my study .PMR make me afraid with all the things i do .orchid hanye mampu berharap dapat jawab sume soalan tuu dengan tenang .orchid pun berharap allah membuka pintu hati orchid untuk berbuat segala yang di minta oleh-Nya .aminnn .orchid punn akan merindui ci david archuletta tuu .mane mungkin david bagi orchid kebebasan untuk enjoy cause he want me to be succes in PMR .ILOVEYOU dear . i will never forget you dear (jiwang karat plak kat sini) haxhax .cukup sampai disini .izinkan saya orchid shamita mengundur diri (sopan gilo) huhu .thanks for your support .have a nice day yaa ? muahhh ! salam dari saya norashima isa . 

Thursday, 15 September 2011

exam !!!


bagi yang tak postpone paper dari isnin hingga khamis , hari nih best lah .(sebab) .dah dapat enjoy untuk sekejap .bukan macam orchid .3 paper lagi tak amik .haih .amek exam sorang-sorang .padan muke .sape suruh buat hal .kan dah kena follow program curahan kasih tuu .boring and felt sleepy mase program tuu .
(kenape) .dgr orang membebel .mestilah kan .lainlah kalau korang .orchid memang cepat ngantoklah .
hari ISNIN
"bahasa malaysia kertas 1"
"bahasa malaysia kertas 2"
"science paper 1 "
isnin ok lagi sebab bahasa malaysia tutup mate pun bleh buat .(memang suke poyo) so jgn nak persoalkan .huhu .then selase ,tak amik lagi .(tahu tuu)
lepas tu RABU
"mathematics paper 1"
"mathematics paper 2"
"sejarah"
hah ! memang tension .(mengape begitu) sebab soalan susah giloo .math dah pening tambah lagi .sejarah question lagi mcm orang saket nak jawab (kenapa yeah) sebab pening + ngantokk .haih .taknak tgk result sejarah .hurmmmm !
akhirnya KHAMIS
"sains pertanian (KH)"
"agama islam"
"geografi"
not bad lah soalan .tak susah .tak senang .dapat lah jawab dengan tenang .walaupun begitu .jantung tetap dupdapdupdap .menanti keputusan setiap paper .
dan for ur information .sayaaa...orchid shamita study all the subject last minute (jgn ikut perangai sayee) tapi normal lah kan ,.macam korang tak penah buat kan .bohong lah kalau tak penah .hahaha .better sampai di sini .tak elok cakap bebanyak .bukan orang suke .(betul tak) .before i publish this post .i wanna say sorry .if i have mistake .0-0 yaa ? bubye .salam dari saye norashima isa :)

Saturday, 10 September 2011

diari ohh diari



tarikh: 6 sept 2011..
malam sepi ...aku kehilangn si die (david archuletta) ...disebabkan hati yang tertekan aku membuat keputusan untuk berhenti daripada pakai phone...tension yang berleluasa di hati membuatkan sim card ku gigit hingga patah ...bile di pikirkan semula kenapa ini terjadi kepada aku? mungkin ini balasan atas segala dosa yang pernah aku lakukan...apakah dosa itu? tidak dapat aku tafsir....kebingungan berleluasa di kotak fikiran aku ..tiada pekara lain yang aku fikirkan selain die...hurm....air mate sentiasa menemani aku...tatkala aku bersedih...malam ini aku hanyut dengan perasaan sendiri...mungkin semua yang terjadi ade sesuatu yang baik bakal aku terima...bersabar sahaje....
tarikh:7 sept 2011
detik yang aku tunggu-tunggu semalam...setelah ape yang terjadi semalam aku berusaha untuk merenungnye..tetapi aku kalah kerana aku terlalu merinduinye..rindu padanye membuatkan aku tertanye-tanye siapa aku di hatinye...mungkin tidak seperti dulu...mungkin aku bukan yang pertame lagi dihatinye ...hurm..disebabkan rindu yang menebal aku berusaha menyibukkan diri aku dengan urusan-urusan yang membuatkan aku terlupa sebentar mengenainye...disebabkan kesibukkan itu jugalah aku di serang keracunan makanan..perutku meragam sehingga aku terpakse muntah untuk beberape kali...siapa lagi yang ingin aku mengadu tentang kesakitan ini selain die ...tapi malangnye,die tiada di sisi aku...malam aku di temani air mataku lagii.hentikan semuanyee..
tarikh:8 sept 2011..
sakit yang mematikan segale pergerakkan aku membuatkan aku teringat lagi padanye...sekolah yang menantikan aku juge aku sia-sia kan...apa kata cikgu tentang aku yea...berharap tiada perkataan buruk terkeluar daripada mulut cikgu...aku hanye mampu berharap...aku menanti dengan penuh bersabar ape keputusan aku keesokannye..harap keputusan aku itu membuahkan hasil..cukup sudah untuk hari ini..kepale yang terasa berat membuatkan aku ingin berade di sisinye...namun semua itu hanye mimpi..(menangis lagii)

diari cik orchid..luahan hatinye.. cukup sampai di sini..sekian dari saye norashima isa..  salam

Thursday, 25 August 2011

you make me smile :)

sepanjang hari tersenyum ? hah . betul tuu . dah penat dah . asyik tersenyum jehh . (sape yang buat orchid tersenyum ?) .teke lah dulu. haha . salah lah . (syok sendiri ke ape ni ?) nama die ...hehe macam biase ..tak boleh dedah kan identiti kat sini so , kite panggil die PAK UCUX (laki ke perempuan ?) mestilah laki .baru je kenal tapi macam dah kenal lame . pelik ? (bukti?) yelah ,masing-masing asyik balas drop je .gelak2 .macam dah lame kenal .biase lah tuu masing-masing peramah . :) terhibur juga sebenarnye orchid ni . sebab si die tak ade sisi . (siapa?) alah .david achuletta .hehe . si handsome tuu .hurm, serba salah pulak . yelah orchid layan laki lain tanpa pengetahuan die .bile die tahu mesti gaduh besar .haih ,ape yang orchid nak buat ni *closing eyes for a minute* takpe lah .mungkin ade hikmah nye pak ucux tuu datang dalam hidup orchid sekarang ni .harap pak ucux pun paham keadaan orchid .(kenapa buat macam tuu?) orchid memang suke cari pasal .haih .entahlah . ok lah dah takde ape nak bagi tahu lagi .hrap orchid dapat menyelesaikan kekaklutan ini dengan segera . thanks a lot guys . daaa dulu . muahh ! k.bye 

Wednesday, 24 August 2011

selfish !


tak kenal maka tak cinta . bila dah kenal macam cilake ! (maaf terpakse mencarut)
cik orchid baru sedar die telah di permainkan oleh lelaki yang bernama david archuletta (nama samaran, tidak dibenarkan dedah identiti di sini . :).lelaki ape tuu? . orchid pun tak nak mengaku yang die penah kenal dengan lelaki tuu . (sampai macam tuu sekali? ) setelah 2 tahun berkenalan barulah orchid mengambil keputusan untuk mengenal lelaki tuu dengan lebih dekat . tulah , sampai sekarang menyesal tak sudah . (teruk sangat ke die tuu) terima orang tanpa sebab yang pasti . (orchid mudah jatuh cinta? ) 6 bulan dah berlalu ,lama juge hubungan orchid dengan laki tuu tapi kenape baru sekarang menyesal ? sebabnye , baru sekarang orchid berhasil menemui sifat sebenar lelaki itu .

mula lah bermonolog cik orchid ni . haih :
"hey, come on lah orchid shamita .bukan die je si kumbang yang ade di dunia nie"
. die perlu tahu siapa aku sebenarnye . bukan senang2 die bleh permainkan aku macam nie . die pikir die yang terbaik .WTF ! sampai mampus pun aku tak nak mengaku. fullstop .

Friday, 12 August 2011

berlian di kelopak mata .


cik orchid bermonolog
"hanye si kumbang itu yang mampu menjatuhkan air mata ego ku .aku sedar air mata ku tak bernilai . tiada harga walaupun di buang menjadi sebuah lautan ataupun seperti turunnya air hujan mahupun bertukar warna  -tiada siapa akan peduli .walaupun begitu bagi ku .air mata ini sgguh berharga .kalau bukan kerana dia mana mungkin aku dapat menjadi orchid shamita yang ceria semula apabila sering di lukai .andai saja air mata ku ini bisa memahami setiap patah kata yang ku keluarkan dari bibir manis ku ini . ingin saja aku berkata begini pada nya . "terima kasih ,kerana sering menaik kan semangat ku ,dan mengubati hati ku ketika aku di lukai " ..tetapi itu hanya permainan jiwa .mana mungkin air mta bisa memahami setiap bait kata manusia .siapa yang tahu ?
cukup sampai disini . terima kasih . sekian dari saya norashima :)