Sunday, 5 February 2012

aku yang merasainya .

kepada yang membaca entry kali nie .tolong biarkan aku meluahkan ape yang aku rase .

setelah setahun couple , tipu kalau aku cakap aku tak sayang die .sejujurnye aku sayang die . dan dah anggap die penting dalam hidup aku . 23 hari bulan 1 hari tuu , dah setahun kiteorang couple . tapi aku taktahu kenapa lepas dari tarikh tuu . kiteorang selalu gaduh . aku punn selalu buat perangai . sememangnya aku akan buat perangai bile die mulakan dulu . bukan nak tuduh apee-2 . kadang-2 die buat aku rase tak di hargai . kalau dulu kiteorang saling memerlukan dalam ape-2 je keadaan . tapi sekrang aku dah tak rase semua tuu .aku punn sekarang malu nak bagitahu die yang aku kadang-2 sunyi . aku kadang-2 nak orang dengar ape yang aku rasai . dan nak orang pujuk aku .hati seorang perempuan memang terlalu lembut sampai boleh menitiskan air mata walaupun pekara kecik .
seriously , kalau dulu tak sampai setengah jam dalam inbox mesti ade text , kalau pagi-2 mesti die akan says *goodmorning sayang , kalau malam macam biasalah goodnite . setiap hari die akan tanye aku dah makan ke belum.  kadang-2 benda remeh punn die akan tanye , tapi sekrang semua tuu dah hilang . aku dah tak dapat rase smua tuu dah . sampai suatu hari tuu aku terpakse melawann cakap die , sebab aku nak tengok ape yang die buat , tapi hampa . die tak pujuk aku . dan mase tuu aku terasa sangat kehilangan .
mane die yang dulu . yang selalu buat aku tergelak . yang selalu buat aku rindu kat die . aku tak tahu ape yang aku rase sekrang . kesedihan sentiasa bersama aku . dan di sebabkan itu aku selalu nangis tanpa sebab . kenapa dulu sebelum couple die pernah janji takkan abaikan aku . tapi kenapa sekrang janji tak dapat di kotakan lagi .aku betul-2 kehilangan . sejujurnya , aku takkan biarkan hati aku untuk orang lain sekiranya die masih ade dalam dunia aku .dia masih ade dalam hidup aku . die masih jadi bayang-2 aku .dan aku tak boleh terima bile die biarkan aku sendiri mase aku perlukan die . kadang-2 aku nak bagi tahu die yang aku rindu die . tapi semua tuu buat aku berfikir balik . perlu ke aku bagitahu die sedangkan die tak nak tahu .
die punn dah banyak berubah selalu tinggalkan aku sendirian . bile aku tanye die buat ape , die akan cakap tak buat ape-2 pun . bile die jawab macam tuu bermakna die tak sibuklah kan .tapi kenapa die tak luangkan mase dengan aku .
aku dapat rase perubahan die . dan aku taktahu aku pun berubah atau tidak . selalunye , kalau aku berubah die pun akan berubah tapi , entahlah . aku pun taktahu . aku harap die bce entry kali nie sebab aku taknak luahkan semua yang aku rase kat die secara live . aku takut dan malu . aku takut aku akn menangis depan die . aku tak suke menangis depan die . aku kadang-2 memendam ape yang aku rase sebab taknak die serabut tentang aku . bukan aku je yang sayang kat die . sebab ramai lagi yang sayang kat die dan perlukan die .sedih kan . buat mase nie aku akan cube elakkan die dari menangis . aku kan cube . ake tahu aku kuat . tapi kadang-2 hati perempuan aku mudah tersentuh .

sekian :'/

Friday, 20 January 2012

i'm back for you Dear ღ

hye guys .sehat ? hope u all in a good health . shima tahu , shima dah lame sangat tak update post . disebabkan sesorang tulah shima kena stop kan semua pekara yang shima buat . termasuk blog nie hurmm . i'm very disppointed with u zaki . i know that u love me . but can u give me some space . urgh , just forget it ya ?

hari ini , seharian shima makan banyak . sampai nak muntah terlalu kenyang .teruk kan tapi makan itu seronok , hahaha just kiding .nak cakap sikit tentang study shima setakat nie . yang telah anda sedia maklum shima dah naik ke tingkatan empat . subjek makin bertambah . dan ape yang shima belajar sekarang buat shima berfikir terlebih-2 .then , kalau dulu chemistry sekrang kimia . kalau dulu physics sekarang fizik . in malay ? yeah thats right .mule-2 memang kekok tapi shima akan cube biasa kan diri .jangan terlalu berfikir , bile macam tu lah yang membuatkan kite stress . stress is a bad thing for student .

then about my guy . setakat nie masih lagi memerlukan antara stu sama lain . kadang-2 shima tak pandai kawal emosi sampai pekara kecik boleh jadi besar .hurmm , teruk kan ? leave it .malas nak pikir .okayy now .shima dah tak larat . seriously i'm tired . i need a rest .

please tell me that you "my friend" .you love me right ? always be my side yeah . i need all of you .thanks for make me happy in my day .kbye .

Saturday, 26 November 2011

☯ i wanna tell you something

nampak tak ! nampak tak ! awesome .orchid betul-2 nak zara jadi kawan orchid .sebab orchid rase orchid sangat perlukan die sbg teman orchid kelak .entah , tertarik gile ngan cara die berkata-kata .huhuhu .are you ready ?!! lets start the movie .hahaha


okay-2 firstly ..assalamualaikum .kalau nak tahu orchid lah peminat movie twilight saga ..korang mesti tahu kan .yelah  ..cerita tu kan best gilo .tak tgk , rugi tau .so , kalau taknak rugi . cepat-2 lah cari sume movie tuu .coming soon plak title die breaking dawn . .bad news nye , tu title terakhir utk sume episod-2 sblum nie . . oleh itu saya orchid mmg teringin sangat nak tgk . .encik zaki . . bawak saye yea ? ;)


hurm .ari ahad memang membosankan bagi aku .sebab kedai tak banyak bukak .stuck in home make me crazy .god !

im gonna leave now .see you soon . thanks for ur support . =,=

its begin .

sejak kebelakangan nie ,aku dah taknak pikir benda2 remeh nie .benda2 remeh nieh lah permulaan sesuatu pekara yang menyakitkan .
okayy . sekarang nie aku asyik gaduh je ngn die .taktahu kenapa .mungkin ade silapnye .malas nak tahu .aku pun dah berubah . mungkin .sebab , ape yang aku buat sejak kebelakangan nie , ade je yang tak kena .

23 november hari tuh , cukup 10bulan kiteorang couple . dah lame rupenye aku kongsi segala suka duka aku ngn die . tapi aku dapat rase antara kiteorang masih lagi takde keserasian . masing-masing masih ego . sudah lah ,aku akan cube perbaiki ape yang terjadi dalam hubungan kiteorang . sebab aku sayang kat kau .iloveyou

Saturday, 12 November 2011

nama die Zara ♦

tersangat comel kan die .suke ngn die tahu .die baek .sporting . happy go lucky .yang penting nak sangat buat die jadi kawan rapat . tapi tulah , harap dia sudi ♥   die sebaya orchid tau .macam tak percaya plak umur die 15 .ingatkan senior orchid . sebab muke die matured . awesome !

hari tuu ade intai blog die tau .rupa-2nye die stay kat vietnam .aduhh , jauhnye . dah rase macam nak pegi sane dan jumpe die .nak tengok , borak ngan die depan-2 .mesti seronok kan .aww :) teruja tau kawan ngn die sebab orchid tengok muke die pun orchid tau die mesti sorg yang tersangat baek . ZARA NAK SANGAT KAWAN DENGAN AWAK . bile Zara nak blek malaysia niee .rindulah .*macam dah pernah jumpe plak .orchid  belum belum . ;)

hehe . klah .takmao cakap banyak-2 .yang penting orchid nak sangat jumpe die ♥ iloveyoudear

Sunday, 6 November 2011


hah ! today is monday .holiday :) dah lame tak update .sebab takde story ! bosan gilee .melayan kucing di rumah jew.kadangkadang jadi sawan depan lappy .gara gara maen game .the house of the dead .mak bebel banyak kali pun tak dengar .sorry mum . makan pun dah tak terurus .kejap makan .kejap tak makan .zaki pun asyik marah orchid sebab tak makan .sorry dear :) .yang penting rendang mak tak bleh tahan ,tengok je rase nak mkan *walaupun dah makan td .esok sekolah ehh ? malas gilo nak pegi esok .taktahu lah nak pegi ke tak .kalau pegi bukan ade apape pun .kalau tak pegi plak sume orang akan marah .pening .orchid plak asyik malas nak mandi .ape nak jadi nie !
stop it lah .tak tahu kenapa sekarang dah jadi mental macam nie .aduss .menunggu result PMR nie memang mendebarkan .orchid nak 8A .doakan ekk .thanks a lots .

k.dah .sampai disini je .bye ! 

Wednesday, 26 October 2011

gosh, i got an accident !

wallawehh ! kesakitan masih terasa lah .hari nie hari ketiga selepas accident hari selasa kemarin .pergh .rase nak menangis jeh .takmao naek motor lagii . *yea yea je .dah baek nanti mesti naek balek .nak tahu camne kejadian menyakitkan nie boleh berlaku ? haha .okayy orchid cerita ~
mak suruh orchid ngn adek pegi rembau ,masukkan duet untuk k.ngah .pastu hantar kueh conflkes .mase dalam perjalanan tu .ade lah seorang makcik nie depan kiteowg .naek motor gak .bawak macam siput .tbe2 die boleh brek emergency .ape agy ,orchid pun terpakse lah brek emergency jugak .
prekk! hamik kau .brcalar kaki ,lutut , bahu and siku kiteowg .tergelincir sebelah kiri .naseb baek kiri .kalau kanan .menangis tak berlagu lah .yang menjadi tande tanye .makcik tu .bleh pandang dan blah macam tu jeh .lansung tak tengok kecederaan kiteowg .pergh ! bapak kejam .#agaknye die ingat kiteowang takde pape kowt .agak2 argh .teruk kowt kiteowg jatuh .
disbbkan kat situ takde sape sape.orchid takleh buad pape argh .angkat motor pastu kiteowg pegi klinik .kalau tunggu lame lame takut kuman melarat .dgn kepala rase nak pitam .orchid tak peduli dah semua tu .yang penting luka luka semua di ubati .huhuhu .
sampai je kat satu simpang nie .hurgh .betul betul tak boleh bawak dah motor nie .orchid pegi masjid dekat area situ .adek pun call zaki .mintak die tolong antr kiteowg pegi klinik .
naseb baek die takde keje mase tu .so , die lah yang bersusah payah tolong antar kan kiteowg pegi klinik .sampai je klinik .tak tahu plak doktor die pegi mane .hamik kau .15 minit bagi salam .akhirnya seorang doktor perempuan muncul ~ .hehe .dah siap cuci luka isi ubat semua .hujan plak .terpakse tggu hujan berhentilah .hujan dah renyai je .kiteowg pun terus pegi rembau .masukkan duet untuk k.ngah .menangislah mase nak bawak motor tu .sebab sume luka luka tu .tak di balut .dan hujan masih turun .tapi tak lebat lah .pergh ! saket siot .terpakse gak tabahkan hati .haha .
hurm ,sampai jeh umah .mak plak tanye macam macam .memanglah .risau ngn puteri kesayangn .hehe .

malam pertama
tak dapat tido .saket gile .argh ! kesian orchid kan ? .tapi nak buad macam mane .orchid tak mintak pun sume nie .dah jadi nak buad macam mane kan .
malam kedua
saket berkurangg .hehe ~ nak tahu sebab ape ? sebab ade ubat penahan saket .smalam takde sebab tu saket gilos tu .si baek hati tu yang belikan .sape lagi kalau bukan zaki . die baek kan ? haha ♥ iloveyou .

sudah lah .mase untuk isi ubat .bye !