Thursday, 25 August 2011

you make me smile :)

sepanjang hari tersenyum ? hah . betul tuu . dah penat dah . asyik tersenyum jehh . (sape yang buat orchid tersenyum ?) .teke lah dulu. haha . salah lah . (syok sendiri ke ape ni ?) nama die ...hehe macam biase ..tak boleh dedah kan identiti kat sini so , kite panggil die PAK UCUX (laki ke perempuan ?) mestilah laki .baru je kenal tapi macam dah kenal lame . pelik ? (bukti?) yelah ,masing-masing asyik balas drop je .gelak2 .macam dah lame kenal .biase lah tuu masing-masing peramah . :) terhibur juga sebenarnye orchid ni . sebab si die tak ade sisi . (siapa?) alah .david achuletta .hehe . si handsome tuu .hurm, serba salah pulak . yelah orchid layan laki lain tanpa pengetahuan die .bile die tahu mesti gaduh besar .haih ,ape yang orchid nak buat ni *closing eyes for a minute* takpe lah .mungkin ade hikmah nye pak ucux tuu datang dalam hidup orchid sekarang ni .harap pak ucux pun paham keadaan orchid .(kenapa buat macam tuu?) orchid memang suke cari pasal .haih .entahlah . ok lah dah takde ape nak bagi tahu lagi .hrap orchid dapat menyelesaikan kekaklutan ini dengan segera . thanks a lot guys . daaa dulu . muahh ! k.bye 

Wednesday, 24 August 2011

selfish !


tak kenal maka tak cinta . bila dah kenal macam cilake ! (maaf terpakse mencarut)
cik orchid baru sedar die telah di permainkan oleh lelaki yang bernama david archuletta (nama samaran, tidak dibenarkan dedah identiti di sini . :).lelaki ape tuu? . orchid pun tak nak mengaku yang die penah kenal dengan lelaki tuu . (sampai macam tuu sekali? ) setelah 2 tahun berkenalan barulah orchid mengambil keputusan untuk mengenal lelaki tuu dengan lebih dekat . tulah , sampai sekarang menyesal tak sudah . (teruk sangat ke die tuu) terima orang tanpa sebab yang pasti . (orchid mudah jatuh cinta? ) 6 bulan dah berlalu ,lama juge hubungan orchid dengan laki tuu tapi kenape baru sekarang menyesal ? sebabnye , baru sekarang orchid berhasil menemui sifat sebenar lelaki itu .

mula lah bermonolog cik orchid ni . haih :
"hey, come on lah orchid shamita .bukan die je si kumbang yang ade di dunia nie"
. die perlu tahu siapa aku sebenarnye . bukan senang2 die bleh permainkan aku macam nie . die pikir die yang terbaik .WTF ! sampai mampus pun aku tak nak mengaku. fullstop .

Friday, 12 August 2011

berlian di kelopak mata .


cik orchid bermonolog
"hanye si kumbang itu yang mampu menjatuhkan air mata ego ku .aku sedar air mata ku tak bernilai . tiada harga walaupun di buang menjadi sebuah lautan ataupun seperti turunnya air hujan mahupun bertukar warna  -tiada siapa akan peduli .walaupun begitu bagi ku .air mata ini sgguh berharga .kalau bukan kerana dia mana mungkin aku dapat menjadi orchid shamita yang ceria semula apabila sering di lukai .andai saja air mata ku ini bisa memahami setiap patah kata yang ku keluarkan dari bibir manis ku ini . ingin saja aku berkata begini pada nya . "terima kasih ,kerana sering menaik kan semangat ku ,dan mengubati hati ku ketika aku di lukai " ..tetapi itu hanya permainan jiwa .mana mungkin air mta bisa memahami setiap bait kata manusia .siapa yang tahu ?
cukup sampai disini . terima kasih . sekian dari saya norashima :)