Sunday, 18 September 2011

i will miss you dear !!

dah tgk calendar ? haih .calendar make me crazy ! it can make me scream like a devil witch . cause calendar remind me to PMR thats around the conner .wahhhh ! makk help me .i not ready with all the subject .korang ! orchid nak 8A .please pray for me :) thanks yaa .firstly , wanna say .lepas nih orchid dah tak dapat update blog slalu mcm ni .i need a focus to my study .PMR make me afraid with all the things i do .orchid hanye mampu berharap dapat jawab sume soalan tuu dengan tenang .orchid pun berharap allah membuka pintu hati orchid untuk berbuat segala yang di minta oleh-Nya .aminnn .orchid punn akan merindui ci david archuletta tuu .mane mungkin david bagi orchid kebebasan untuk enjoy cause he want me to be succes in PMR .ILOVEYOU dear . i will never forget you dear (jiwang karat plak kat sini) haxhax .cukup sampai disini .izinkan saya orchid shamita mengundur diri (sopan gilo) huhu .thanks for your support .have a nice day yaa ? muahhh ! salam dari saya norashima isa . 

Thursday, 15 September 2011

exam !!!


bagi yang tak postpone paper dari isnin hingga khamis , hari nih best lah .(sebab) .dah dapat enjoy untuk sekejap .bukan macam orchid .3 paper lagi tak amik .haih .amek exam sorang-sorang .padan muke .sape suruh buat hal .kan dah kena follow program curahan kasih tuu .boring and felt sleepy mase program tuu .
(kenape) .dgr orang membebel .mestilah kan .lainlah kalau korang .orchid memang cepat ngantoklah .
hari ISNIN
"bahasa malaysia kertas 1"
"bahasa malaysia kertas 2"
"science paper 1 "
isnin ok lagi sebab bahasa malaysia tutup mate pun bleh buat .(memang suke poyo) so jgn nak persoalkan .huhu .then selase ,tak amik lagi .(tahu tuu)
lepas tu RABU
"mathematics paper 1"
"mathematics paper 2"
"sejarah"
hah ! memang tension .(mengape begitu) sebab soalan susah giloo .math dah pening tambah lagi .sejarah question lagi mcm orang saket nak jawab (kenapa yeah) sebab pening + ngantokk .haih .taknak tgk result sejarah .hurmmmm !
akhirnya KHAMIS
"sains pertanian (KH)"
"agama islam"
"geografi"
not bad lah soalan .tak susah .tak senang .dapat lah jawab dengan tenang .walaupun begitu .jantung tetap dupdapdupdap .menanti keputusan setiap paper .
dan for ur information .sayaaa...orchid shamita study all the subject last minute (jgn ikut perangai sayee) tapi normal lah kan ,.macam korang tak penah buat kan .bohong lah kalau tak penah .hahaha .better sampai di sini .tak elok cakap bebanyak .bukan orang suke .(betul tak) .before i publish this post .i wanna say sorry .if i have mistake .0-0 yaa ? bubye .salam dari saye norashima isa :)

Saturday, 10 September 2011

diari ohh diari



tarikh: 6 sept 2011..
malam sepi ...aku kehilangn si die (david archuletta) ...disebabkan hati yang tertekan aku membuat keputusan untuk berhenti daripada pakai phone...tension yang berleluasa di hati membuatkan sim card ku gigit hingga patah ...bile di pikirkan semula kenapa ini terjadi kepada aku? mungkin ini balasan atas segala dosa yang pernah aku lakukan...apakah dosa itu? tidak dapat aku tafsir....kebingungan berleluasa di kotak fikiran aku ..tiada pekara lain yang aku fikirkan selain die...hurm....air mate sentiasa menemani aku...tatkala aku bersedih...malam ini aku hanyut dengan perasaan sendiri...mungkin semua yang terjadi ade sesuatu yang baik bakal aku terima...bersabar sahaje....
tarikh:7 sept 2011
detik yang aku tunggu-tunggu semalam...setelah ape yang terjadi semalam aku berusaha untuk merenungnye..tetapi aku kalah kerana aku terlalu merinduinye..rindu padanye membuatkan aku tertanye-tanye siapa aku di hatinye...mungkin tidak seperti dulu...mungkin aku bukan yang pertame lagi dihatinye ...hurm..disebabkan rindu yang menebal aku berusaha menyibukkan diri aku dengan urusan-urusan yang membuatkan aku terlupa sebentar mengenainye...disebabkan kesibukkan itu jugalah aku di serang keracunan makanan..perutku meragam sehingga aku terpakse muntah untuk beberape kali...siapa lagi yang ingin aku mengadu tentang kesakitan ini selain die ...tapi malangnye,die tiada di sisi aku...malam aku di temani air mataku lagii.hentikan semuanyee..
tarikh:8 sept 2011..
sakit yang mematikan segale pergerakkan aku membuatkan aku teringat lagi padanye...sekolah yang menantikan aku juge aku sia-sia kan...apa kata cikgu tentang aku yea...berharap tiada perkataan buruk terkeluar daripada mulut cikgu...aku hanye mampu berharap...aku menanti dengan penuh bersabar ape keputusan aku keesokannye..harap keputusan aku itu membuahkan hasil..cukup sudah untuk hari ini..kepale yang terasa berat membuatkan aku ingin berade di sisinye...namun semua itu hanye mimpi..(menangis lagii)

diari cik orchid..luahan hatinye.. cukup sampai di sini..sekian dari saye norashima isa..  salam