Wednesday, 26 October 2011

gosh, i got an accident !

wallawehh ! kesakitan masih terasa lah .hari nie hari ketiga selepas accident hari selasa kemarin .pergh .rase nak menangis jeh .takmao naek motor lagii . *yea yea je .dah baek nanti mesti naek balek .nak tahu camne kejadian menyakitkan nie boleh berlaku ? haha .okayy orchid cerita ~
mak suruh orchid ngn adek pegi rembau ,masukkan duet untuk k.ngah .pastu hantar kueh conflkes .mase dalam perjalanan tu .ade lah seorang makcik nie depan kiteowg .naek motor gak .bawak macam siput .tbe2 die boleh brek emergency .ape agy ,orchid pun terpakse lah brek emergency jugak .
prekk! hamik kau .brcalar kaki ,lutut , bahu and siku kiteowg .tergelincir sebelah kiri .naseb baek kiri .kalau kanan .menangis tak berlagu lah .yang menjadi tande tanye .makcik tu .bleh pandang dan blah macam tu jeh .lansung tak tengok kecederaan kiteowg .pergh ! bapak kejam .#agaknye die ingat kiteowang takde pape kowt .agak2 argh .teruk kowt kiteowg jatuh .
disbbkan kat situ takde sape sape.orchid takleh buad pape argh .angkat motor pastu kiteowg pegi klinik .kalau tunggu lame lame takut kuman melarat .dgn kepala rase nak pitam .orchid tak peduli dah semua tu .yang penting luka luka semua di ubati .huhuhu .
sampai je kat satu simpang nie .hurgh .betul betul tak boleh bawak dah motor nie .orchid pegi masjid dekat area situ .adek pun call zaki .mintak die tolong antr kiteowg pegi klinik .
naseb baek die takde keje mase tu .so , die lah yang bersusah payah tolong antar kan kiteowg pegi klinik .sampai je klinik .tak tahu plak doktor die pegi mane .hamik kau .15 minit bagi salam .akhirnya seorang doktor perempuan muncul ~ .hehe .dah siap cuci luka isi ubat semua .hujan plak .terpakse tggu hujan berhentilah .hujan dah renyai je .kiteowg pun terus pegi rembau .masukkan duet untuk k.ngah .menangislah mase nak bawak motor tu .sebab sume luka luka tu .tak di balut .dan hujan masih turun .tapi tak lebat lah .pergh ! saket siot .terpakse gak tabahkan hati .haha .
hurm ,sampai jeh umah .mak plak tanye macam macam .memanglah .risau ngn puteri kesayangn .hehe .

malam pertama
tak dapat tido .saket gile .argh ! kesian orchid kan ? .tapi nak buad macam mane .orchid tak mintak pun sume nie .dah jadi nak buad macam mane kan .
malam kedua
saket berkurangg .hehe ~ nak tahu sebab ape ? sebab ade ubat penahan saket .smalam takde sebab tu saket gilos tu .si baek hati tu yang belikan .sape lagi kalau bukan zaki . die baek kan ? haha ♥ iloveyou .

sudah lah .mase untuk isi ubat .bye !

Sunday, 23 October 2011

penat dan membosankan .

hari nie saya banyak sangat buad keje .sebab ade kenduri .berdekatan @rembau negeri sembilan .bukan rumah sape sape pun .gedik je nak tolong .tapi kenduri tu memerlukan bantuan saya ape .sebab kalau takde saya ,sape nak kutip pinggan mangkuk yang bertaburan atas meja ,kalau takde saya juge ,sape nak tolong lap kan meja ,lipat alas meja tu .(poyo rajen) .

petang ? 8) .*phone #3310 berbunyi ONE MESAGES RECEIVE .

.PUTRI : dijemput hadir ke rumah saya pada jam 3 .sila confirm kan kehadiran anda
.reply :ade ape kat rumah wak ?
.PUTRI : birthday party .
.reply : wait for me . :)

makan sebanyak mungkin kat situ .sume ade .tak pikir gemuk dah .haha .PERUT JIN . kenyataan mengakulah .
sampai umah jam 630 petang .mandi mandi dan tidoo .

itulah rutin harian saya pada hari ini .bosan gilos ! nak aiskrim la .bile dapat pegi ice room nie .mak ! nak pegi ice room .jomlahh .hee~

bosan ! malas nak tulis bebnyak .takde yang special pun hari nie .bye !

Thursday, 20 October 2011

terkedu di pagi hari :')

ouch ! wake up ! wake up ..*my lovely hubby dah membebel pagi pagi . haha .hari nie tak pegi skolah kenapa kejut sayaa ? haha

hari nie ape story ? nothing special .membuta jehh .mane tak si die membebel pagi pagi .hehe
agak awal bangun tadi .pukul 10 .tuu pun sebab terkejut lepas die bagi messages *JIWANG .hehe
mesej ape ? huhu .secret lahh .between me and him only .aktiviti hari nie ? *kemas ruang tamu ,kemas bilik ,kemas toilet ! thats all ..penat giloss .haha .keje sikit jew tapi penat macam orang keje mengecat satu rumah .hurm .bile dah takde keje .terbaring atas katil jew membuat saya jadi rindu dekat si die .orchid rindu zaki ! .huhu .nak jumpe kamoo .

 makan ape hari nie ? tengahari ~simple sangat .tapi mengenyang kan .membuat perut yang kosong nie penuh kembali .haha .teringin nak buat kuih cornflakes lorh .sedap resepi kuu .mahu tahu ape resepi nye .tak boleh ! rahsia keluarga puan siti hawa :) hee . hurm .

malam plak .takde benda nak buat .so , tengok tv .mesej ,makan and buat lawak sorang2 .haha .giloss ! cukuplah .malas nak tulis bebanyak .bosan !

sudahlah .malas nak membebel kat sini .cukuplah sampai disini .saya norashima isa ingin mengundur diri .bubye !!

Tuesday, 18 October 2011

gile gile !

bangun je dari tido .jam ? hruhh. baru pukul 9 .bosan ! bosan ! (memang suke bangun lambat)tak payah persoalkan .kuar je dari bilik .*mak : dah sehat ? .tersenyum macam kerang busuk .pandang toilet  ^,^ hampaa .malas berleluasa .mandi pun malas ? haha .bese lahh .si die mahu jumpe petang nie .jumpe die tak yah mandi lah .haha .merepek !

boomm ! tarik selimut .sambung tidoo .

*dingdong :phone #3310 berbunyi .haha .ONE MESSAGE RECEIVES .

.myguy. : anje !
.replay : sayangg ..
myguy. : bangunnn mandiii .
.replay. : yelahh .

dah sampai rembau .tunggu si die dengan mood yang baik .haha .
sampai je si die .ehh ,dah lame sampai .katenye sambil tersenyum .@nasib baek pandai pujuk .kalau tak dah lame .blah ! hehe .tak baik buat macam tuu .huhu .bukan semua orang boleh tepati mase :)

jumpe untuk sekejap .borak benda pelik .tak payah tahu .

*dingdong ! .takpayah tahu bunyi apee .hee .

.suhaila. : kat mane ?
.reply. : jumpe pakwe .nape ?
.suhaila. : nak jumpe kau .
.reply. : baeklah .jumpe aku kat libary .bubye :)

dah jumpe suhaila .pinjam motor zaki kejap .brom brom ~ laju gile .macam mat rempit takde lesen .haha .
#gedebuk ! hambek kau .jatuh .kan dah saket kaki niee .camne nak main futsal ? ergh .abeh moto pakwe aku ...balek jew umah .

urmm ! terasa semua kesakitan di kaki , tangan .semuanye lah .aduhh ! makk tolong saya .cukuplah sampai di sini .buat cukup syarat je post kali nie .enough !

sekian dari saya norashima isa :)

Sunday, 16 October 2011

saya mahu mintak maaf .

hurm .bukan ape .tak pernah terlintas di hati nie nak buat kmu terasa cume kadang2 .kite tak sedar ape yang kite buat . mungkin ade kata kata aku yang meluka kan kamu .mungkin ade perbuatan aku yang meluka kan kamu . seriuosly ,tak pernah sengaja . nak bagitahu kamu yang aku nie serba salah sangat sebab dah buat kamu macam tuu . teringin nak berbual ngn kamu lame2 tapi takde kesempatan .teringin nak cerita masalah aku kat kamu .tapi tak kesampaian .aku taknak antara kamu dan si die akan timbul satu konflik .aku taknak korang bergaduh hanya pekara remeh . aku TAKNAK .walau pape pun aku nak mintak maaf sebab dah buat hati kamu terasa dengan semua yang aku buat kebelakangan ni .

seikhlas hati saya norashima isa ;-(

aku sayang korang !!

*harap sangat entry kali ni di bace oleh orang yang aku tuju .

mulanye saye nak mintak maaf kat awak *siti nurazlina* my only lovely friend .

sbb , sejak aku ade die aku banyak abaikan kau .aku terkilan sangat dengan ape yang aku buat .aku baru sedar bile terbace status kau kat facebook .aku sedih sangat sebab aku dah buat kau macam tuu .aku dah terpengaruh dengan ape yang ade di depan mata .aku sayang kau nana . aku tak sanggup khilangan kawan mcm kau .tapi , dengan ape yang aku dah buat .aku malu nak mintak maaf .aku malu sangat . kenapa aku sanggup buat kat kau macm tuu . aku terlalu sedih sampai aku menitiskan air mata bile bace status kau tuu . sumpah aku sayang kau .

*dear siti nurazalina ..aku nak mintak maaf kat kau ..aku harap kau dapat maafkan aku ...

serba salah di hati membuat aku termenung untuk bberapa kali . malu yang berleluasa membuatkan aku menjadi seorang yang pendiam .saya norashima isa sayang kan awak siti nurazlina :)

Friday, 7 October 2011

copy :) "semoga bahgia"

GF : kite maen satu game nak tak ?
BF : game ape ?
GF : macam ni , esok awak tak yah text ,call saye or pape yang berkaitanlah, saye pun buat macam tuu kat awak, okay ? kite tengok sape yang menang
BF :okay !

esoknye, si BF terpakselah tahan rindu dekat GF . mengenangkan ini satu permintaan..BF cube tabahkan hati


keesokkan harinye...si BF call si GF tapi tak berjawab .so ,si BF pegi ke rumah si GF...di luar rumah...ramai orang...BF mule rase  pelik then terus masuk rumah...

sekujur tubuh terbaring kaku di tengah rumah dan tubuh itu adalah jasad si GF yang dah meninggal...mak si GF pun bagi surat dekat BF...

surat bertulis...

:b.........semalam awak dapat hidup tanpe saye...saye pasti esok dan seterusnye pasti awak dapat hidup bhagie tanpe saye...LOVEYOU....



(= sekian =)

dari saye orchid shimata ...